zaterdag 7 februari 2015

Finale Carlton Eredivisie wordt waar spektakelstuk

We zijn de week op zondag gestart met het BBF Veteranentoernooi in sporthal De Hambaken in 's-Hertogenbosch. Ook dit evenement had de laatste jaren te maken met een afname in belangstelling, echter is het ons gelukt daar een kentering in te brengen. Liefst 45% meer deelnemers tot opzichte van 2014 en daar ben ik enorm trots op. Veel, heel veel aandacht hebben we er aan gegeven en we hadden met Blademintonner Eddy Boerman een special guest in huis gehaald. Eddy speelt op een blade en zit in de Nationale Selectie van Badminton Nederland Aangepast Badminton en heeft als doel de Paralympics te halen. Super gaaf dus dat hij op ons toernooi uren wilde maken.

Mijn vrouw Debby had het toernooi weer feilloos in elkaar gesleuteld waardoor de partijen die gespeeld werden stuk voor stuk lekker liepen. Trots op mijn vrouwtje, want ze wil het graag perfect in elkaar zetten en daar gaan dan de nodige uurtjes in zitten. Iedereen had het naar zijn zin en heeft acht partijen gespeeld. Formule van het toernooi is net zo simpel als het eenvoudig is; je speelt met elkaar tegen elkaar met steeds wisselende medespelers. Er werd gespeeld tot de 30 en voor elke 5 gamepunten kreeg je 1 wedstrijdpunt. Daardoor leverde een verliespartij toch altijd de nodige punten op voor de ranglijst.

Het leek me wel gaaf om na afloop van het toernooi een demonstratiewedstrijd te laten spelen door Eddy Boerman samen met de beste deelnemers van de BBF. Even wat lobbyen en iedereen was enthousiast en zo kon aan de demonstratiepartij dus invulling gegeven worden. Aangepast Badminton in volle glorie onder de aandacht. Dank aan Eddy Boerman, Joris van den Oetelaar, Rudo Rijken en Roland van Boekel.


Verder stond de week in het teken van Badminton Nederland. Volop aan het nadenken hoe ik een goede invulling kan geven aan mijn rol als bestuurslid Marketing & PR. Eén van de uitdagingen ligt natuurlijk op het vlak van sponsoring want daar valt het nodige te winnen. Vele ideeën spelen door mijn hoofd en het gaat te ver om die hier te delen, want het zijn ideeën en daar zullen er slechts een beperkt aantal van gerealiseerd gaan worden. Voor mij is wel enorm belangrijk dat alle belanghebbenden binnen de badmintonsport er hun voordeel mee kunnen doen. Mensen die mij kennen weten dat ik graag ieders belang in ogenschouw wil houden. Dus niet alleen afspraken maken voor de bond, maar ook voor de verenigingen, individuele spelers en evenementen. En ja, dat zal zeker niet meevallen, maar ik ga er wel vol voor. Als ik zo op het bondsbureau verder informeer dan zijn er wel wat initiatieven genomen ter verkenning, dus het is zeker niet zo dat er niets aan gedaan is, alleen zal de prioriteitstelling de keuzes hebben beïnvloed.

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk en mijn voorstel om eens een gesprek aan te gaan met de spreker van het 'S-PORTCAFE van afgelopen vrijdag, werd alom verwelkomt. Daar ga ik dus mee aan de slag. Me samen met een aantal bondsbureau medewerkers laten informeren over de mogelijkheden en kansen. En daar zal ongetwijfeld uit komen dat we er zelf veel energie in moeten gaan steken. Maar dat zal geen probleem worden. Ik heb zelf met name hoge verwachtingen van de mogelijkheden van Crowdfunding omdat je dat als individu en per evenement in kunt zetten. Plannen zullen dan zo vorm gegeven moeten worden dat het in de breedste zin gedragen wordt zoals ik eerder gememoreerd heb.

De Finale van de Carlton Eredivisie komt ook steeds en steeds dichterbij. Afgelopen donderdag was het laatste grote overleg ter voorbereiding. De gehele organisatie werd doorgenomen en alles goed op een rij gezet. Van de allereerste minuut vroeg in de ochtend tot aan de laatste afsluitende minuut. Een goede voorbereiding bepaald immers 90% van het succes. En omdat we met zoveel partijen zijn is het dus goed om daar een rode draad in te hebben. Die is duidelijk en iedereen weet wat hem te doen staat.
De Themamarkten Levensloopbestendig & Comfortabel Wonen en Sportief Verduurzamen staan als een huis, de indeling van de stands is nagenoeg bekend. Klik hier om daar een indruk van te krijgen. Deze Themamarkten zijn erg innovatief voor alle partijen. Een totaal vernieuwend concept waarbij bedrijven zich aan bezoekers presenteren tijdens een badminton evenement. Spannend.
Daarnaast is er een Mini Badminton Congres waarbij A Clear Future onder de aandacht wordt gebracht en verenigingen inspiratie op kunnen doen om hun verenigingen een boost te geven en weer laten groeien. De Deense Topcoaches Claus Poulsen en Kenneth Larsen geven vanaf 9.30 uur een demonstratietraining waar deelnemers zelf actief aan mee kunnen doen. Deze wordt gevolgd door een demonstratiewedstrijd tussen badmintoncoryfeeën met o.a. Gerben Bruijstens, Joris van Soerland, Rikkert Suijkerland en Den Bosch talent onder 17 jaar Niels Veenstra.

En last but not least volgt dan natuurlijk de strijd om het Landskampioenschap van de Carlton Eredivisie. We gaan die wedstrijd aankleden door er een prachtige show van de maken. De helden van die middag worden onthaald in een ambiance die zijn weerga niet kent. We krijgen hulp van de entertainment-vrijwilligers van SPM Shoeters die de lichtshow in de Maaspoort Sporst & Events op hun duimpje kennen. Onder begeleiding van muziek komen de helden de baan op zodat ze meteen in de schijnwerpers staan. Alle ogen zullen die dag op hun gericht zijn. Kijk even naar het filmpje en krijg een indruk van de entourage.


The Orange Man zal voorafgaand aan de Finale van de Carlton Eredivisie acte de présence geven en tussen de wedstrijden door zal ook voor entertainment gezorgd worden. En wat ook anders zal zijn dan andere jaren: de eerste twee ronden van twee wedstrijden worden gespeeld op twee banen om vervolgens op één baan verder te gaan. Hierdoor verhogen we de betrokkenheid van het publiek en spelers die niet hoeven te spelen. Met volle passie kan dan de strijd gevolgd worden zonder ook maar één punt te hoeven missen. We gaan het met z'n allen meemaken en beleven.
Ook de huldiging van de landkampioen van de Carlton Eredivisie zal in hogere sferen plaats gaan vinden. Het bordes in de Maaspoort Sports & Events zal daarvoor ingeruimd gaan worden zodat iedere aanwezig bezoeker de kampioenen kan zien en toe juichen.

Het gaat dus een dag worden die je niet wilt missen. Ben jij een echte badmintonliefhebber? Dan mag je deze superdag niet missen. Kaartjes kun je bestellen door hier te klikken. Mijn mede organisatoren en ik hebben er super veel zin in en ik ben ook super trots op deze mensen. Wat een passie en beleving leggen ze aan de dag om dit voor elkaar te krijgen.

Tussen de bedrijven door heb ik de plannen met Eefje Henkelman van de Racketlonbond verder gestalte kunnen geven. De BBF gaat samen met de Racketlonbond een Try Out Middag organiseren om kennis te maken met Racketlon. De vierkamp waarbij alle vier de racketsporten samen komen; badminton, tennis, tafeltennis en squash. Zaterdag 28 maart gaan we de BBF-ers kennis laten maken met deze vorm van sport. Bedoeling is aansluitend begin september een Racketlon toernooi te organiseren waar ook BBF-ers aan mee kunnen doen. Weer een mijlpaal waarmee we laten zien meer te bieden aan de badmintonliefhebbers waardoor ze het nog leuker gaan vinden. Oh ja, wil je er meer van weten? Klik dan hier.

Al met al weer een bewogen week. De komende week staat in het teken van bezoeken aan het bondsbureau van Badminton Nederland en de aftrap van de Bossche Badminton Dagen 2015. Woensdag aanstaande vind de officiële opening plaats om 19.00 in de Maaspoort Sports & Events gevolgd door een demonstratietraining van G- en Aangepast Badminton. En dit is maar één onderdeel van het totale programma wat voor de deur staat. De komende twee weken gaat 's-Hertogenbosch en omgeving badminton voelen, meemaken en beleven. Badminton, Fast Fit Fun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *